fbpx

Waarom zou je als blogger moeten starten met Pinterest? Wel, om verschillende redenen. Eigenlijk zorgt het starten met het gebruik van Pinterest voor een opeenstapeling van voordelen. Het ene voordeel zorgt automatisch terug voor een ander bijkomend voordeel. Ik kan eigenlijk geen enkel negatief gevolg noemen van het starten met Pinterest voor je blog, behalve dan dat de opstart misschien wel wat tijd neemt. Maar ik beloof je, eens je het ‘grote’ werk hebt gedaan (wat eigenlijk niet zoveel moeite kost),is het echt heel eenvoudig om het bij te houden. En hoe lang dat zogenaamde ‘grote’ werk duurt hangt volledig van jezelf af. Of misschien beter gezegd: van hoe perfectionistisch je bent. Ik probeer intussen een ‘Better done than perfect’ mentaliteit toe te passen. Enkel op die manier geraak ik vooruit 😉

De voordelen van Pinterest voor je blog:

Pinterest is gratis!!

En is dat niet iets wat we graag hebben: heel veel extra website bezoekers op een manier waarop je niet hoeft te betalen hiervoor? Pinterest is gratis en heel gebruiksvriendelijk. Een grote plus!

Pinterest is een zoekmachine, wanneer je het op deze manier gebruikt haal je er enorm veel voordeel uit

Dit is wat je moet weten van Pinterest: het is geen sociale media waarmee je aan de slag gaat. Het gaat niet om veel volgers hebben of om de reacties die je krijgt. Het gaat erom dat je gevonden moet worden. Eigenlijk komt dit op hetzelfde neer als zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor je blog: alles draait om zoekwoorden! Wanneer je je zoekwoorden op de juiste manier kunt vinden (stap 1) en daarna op de juiste manier gaat gaan toepassen (stap 2), dan kun je enorme resultaten bereiken hiermee. Een verdubbeling van je websitebezoeken kan een begin zijn, maar je kunt er veel meer uit halen. Als je maar weet hoe je het moet aanpakken.

Meer bezoekers dankzij Pinterest? 1: >>> = Interessanter voor bedrijven!

Duidelijk toch? Hoe meer mensen naar je website komen, hoe interessanter het is voor bedrijven om met je te gaan samenwerken. Ik hoef er ook geen tekening bij te maken dat dit kan zorgen voor meer inkomsten op die manier.

Meer bezoekers >>> = meer inkomsten via affiliate marketing!

Ahja! Want als jij nu met jouw bezoekers een klein beetje inkomsten maakt met jouw volgersaantal, stel je dan voor hoe dit kan groeien als je meer bezoekers hebt! Mijn affiliate inkomsten zijn de lucht in geschoten naar mate er meer bezoekers op mijn persoonlijke blog kwamen. Dusseuh, even herhalen: Pinterest is gratis en het kan je nog een pak geld opleveren. Moet ik je nog verder overtuigen??

Vergroot je emaillijst dankzij Pinterest

Maak een gratis weggever aan waarin je lezer interesse kan hebben. Geef deze weg in ruil voor hun emailadres en bam! Meer emailadressen op je lijst, meer terugkerende bezoekers en meer verkoop. Denk er ook eens over na om op een of andere manier een product te ontwikkelen wat je kunt gaan verkopen. Je blog kost je veel tijd, een inkomen hieruit halen is superhandig, toch! Wanneer je dan Pinterest gaat inzetten op die weggever, dan groeit je emaillijst vanzelf!

Groot bereik, kleine moeite

Het bereik wat je vanuit Pinterest kunt krijgen is enorm groot in verhouding met de moeite die je er in moet stoppen. Komt daarbij dat een Pin een lange houdbaarheid heeft. Want we weten allemaal: als je je blogpost deelt op Instagram of Facebook, dan zit je binnen de 24 uur helemaal onderaan te bengelen met je post. Na een paar dagen weet niemand nog dat je een post hebt gedeeld. En ook, via Facebook kun je nog wat bezoekers binnen halen. Maar Instagram? Neeeeh, mensen die op dat kanaal zitten hebben maar zelden interesse om een volledige blogpost te gaan lezen. Instagram gaat heel snel: foto’s liken, swipen, snel door de stories flitsen… Maar tijd en / of zin om te lezen, dat zit er niet vaak in.

Een goede pin blijft jaren bezoekers naar je blog trekken. Ik heb verschillende goede pins die echt al jaren dagelijks veel bezoekers binnen brengen. Dat is nog eens de moeite he! Dus wanneer je mij vraagt waar je best je kostbare tijd in steekt voor je blog: sociale media of Pinterest? Ik hoef het antwoord niet echt meer te geven, toch? Pinterest it is! De voordelen van Pinterest voor je blog zijn te groot om deze te negeren. Pinterest is de moeite om te starten wanneer je al een langere tijd blogt, maar ook wanneer je een blog start kun je hier meteen mee aan de slag gaan.

Wil jij aan de slag gaan met Pinterest? Dan kan ik je sterk mijn online cursus over Pinterest aanbevelen. In ieder geval, hoe sneller je start, hoe sneller je resultaten zult boeken. Ik help je met veel plezier!

xxx Stephanie

De voordelen van Pinterest voor je blog. Pinterest gebruiken voor je blog.