fbpx

Beter bloggen met WordPress: tips & tricks!

Beter bloggen met WordPress

De cursus die je helpt om echt een groeispurt te maken met jouw blog, die je helpt om te stijgen in zoekmachines als Google en waardoor je eindelijk het bezoekersaantal en de samenwerkingen zal krijgen die jij verdient!

Hey! Ik ben Stephanie, blogger sinds 2016 en met alle kennis die ik in afgelopen jaren verzameld heb, help ik je graag om je blog te doen groeien.

Herken je dit?

 • Je houdt ervan om blogs te schrijven en wil niet liever dan groeien en meer mensen kunnen bereiken.
 • Je hebt het gevoel dat je continue moet blijven schrijven om toch maar bezoekers binnen te halen.
 • Het WordPress paneel is iets waar je niet goed je weg in kunt vinden. Het kost je telkens veel opzoekwerk om kleine aanpassingen te kunnen doen op je website.
 • Je hoorde al eerder over SEO, maar wat het nu juist is en hoe je het moet aanpakken… geen idee.
 • Je deelt je blogs in Facebookgroepen, in blogtreintjes en op Instagram, maar er komt amper een kat kijken.
 • Er zijn zoveel interessante samenwerkingen die je wil doen, maar je blog is nog niet groot genoeg om aantrekkelijk te zijn voor bedrijven…

Wat als…

…er een manier zou zijn om hoog te ranken in zoekmachines als Google?

…je met een juist stappenplan aan de slag kunt gaan om je blog tot in de kleinste details te optimaliseren?

…je tools in handen krijgt om je bezoekersaantal de lucht in te gooien?

Zonder dat je…

…uren tijd hoeft te verspillen aan opzoekingswerk, want hoe werkt het juist allemaal?

…je motivatie om te bloggen verliest.

…dat je het gevoel krijgt dat je continue nieuwe blogs moet schrijven.

Het ligt niet aan jou!

Hoog ranken in Google, je blog SEO proof maken, veel bezoekers naar je blog kunnen trekken… Het is echt niet eenvoudig! Je kennis en teksten zullen ongetwijfeld de moeite waar zijn! Je mist gewoon de kennis die nodig is om je website goed vindbaar te kunnen maken. Dit is iets wat we op school niet hebben geleerd. Ik heb er zelf jaren over gedaan om uit te zoeken hoe alles juist werkt.

Laat je vooral niet vangen door andere mensen die het goed lijken te doen met hun blog. Ik ben er zelf vaker van geschrokken dat zogenaamde ‘grote’ bloggers vaak ook amper weten waar ze mee bezig zijn. De mensen van wie jij denkt dat ze groot zijn, zijn zeker niet altijd zo succesvol met hun blog al je zou denken.

Gedaan met ploeteren!!

Die succesvolle blog is binnen handbereik!

 • Stop met bloggen zien als iets wat je aan de lopende band moet doen om bezoekers binnen te halen. Kwaliteit voor kwantiteit!
 • Steek je kostbare tijd niet meer in uren aan opzoekingswerk om jouw blog te verbeteren.
 • Denk niet langer dat groeien er gewoon niet inzit voor jouw blog!

Been there, done that! Waar jij doorgaat, dat heb ik ook meegemaakt.

Toen ik in 2016 begon met mijn blog, dan had ik ook echt geen idee waar ik mee bezig was. Ik deed maar iets in de hoop dat het allemaal vanzelf wel zou groeien. Ik volgde ook de blogtreintjes (wat een tijd gaat daar ook in!) en ik deelde mijn blogs op mijn Instagram pagina. Maar het bleef stil…

Ik ben weken, maanden, jaren (echt, ik overdrijf niet) lang op zoek gegaan naar wat ik verkeerd deed. Schreef ik dan zo slecht? Neen, daar lag het echt niet aan. Ik vond steeds nieuwe dingen waarmee ik mijn blog kon verbeteren, maar dat hield ook in dat ik telkens opnieuw al mijn oudere blogposts moest gaan aanpassen. Beuh!!

Ik raakte het bloggen soms beu, want hoe hard ik ook mijn best deed, er kwam amper verbetering. Maar ik gaf niet op, bleef zoeken en volhouden. Er wordt vaak gezegd dat bloggers het snel opgeven, ook al vinden ze het echt leuk, enkel de groei ontbreekt! Zo jammer, want eens je echt begrijpt hoe alles werkt, kun je meteen aan de slag om je blogs te verbeteren. Met de kennis die ik de voorbije jaren heb verzameld, kan ik je zeker helpen. Daar twijfel ik niet aan!

Wat zit er allemaal in de cursus ‘Beter bloggen met WordPress’?

De cursus bestaat uit 5 hoofdstukken, naast de intro en de bonusvideo.

In hoofdstuk 1 overlopen we eens alle instellingen. Het dashboard van WordPress zal geen geheimen meer voor je hebben. Ik zorg ervoor dat je in orde bent met de privacy wetgeving en we kijken welke pagina’s je nodig hebt en hoe je deze maakt.

Hoofdstuk 2 gaat over het uiterlijk van je blog. Hoe kies je je template, hoe pas je je thema aan aan je eigen wensen… Je leert hoe je categorieën aanmaakt en de verschillende menu’s.

In hoofdstuk 3 gaan we over het moeilijkste stuk: SEO. Ik leer je hoe je op een eenvoudige manier zoekmachine optimalisatie toepast op je blog. Wat zijn zoekwoorden, hoe kies je ze en hoe pas je ze toe in je tekst? Zo leer je hoe je hoog kunt ranken in Google zonder dat het ingewikkeld wordt.

Hoofdstuk 4 gaat volledig over Google Analytics. Hoe maak je je account aan, hoe koppel je het aan je blog en hoe lees je alle gegevens? Iets wat leuk is om meteen mee te nemen en zo je blog te zien groeien.

Een overvloed aan tips krijg je in hoofdstuk 5. Hier geef ik je tips zodat je nooit zonder inspiratie zit. Wat is cornerstone content en welke blogs moet je indexeren? + meer…

Hoofdstuk 6 is een bonus video. Hier leer ik je werken met Canva. Dit is een leuke en handige tool om je blog een professionele look te geven.

In hoofdstuk 7 krijg je een stappenplan om ook je oudere blogposts aan te pakken. Want ook dat is belangrijk om je website een boost te geven.

Andere bloggers gingen je al voor!

Ik moet toegeven dat ik hier best wat zenuwen rond had. Want ik zou ervaren bloggers tips gaan geven, zouden ze mijn kennis wel de moeite vinden? Enkele van de bloggers hadden echt problemen om met het WordPress Dashboard te werken, anderen vonden dat ze niet goed wisten waar ze mee bezig waren… Maar 3 van de 7 hadden echt al jarenlang hun blog. Spannend!!!

Eén van hen had ik zelfs vriendelijk afgescheept toen ze vroeg of mijn cursus wat voor haar zou zijn. Ik bekeek haar blog en ben dan ook heel eerlijk in mijn communicatie: haar blog zag er echt al goed uit. Ik zag dat ze wel best goed bezig was. En waar ik van de andere, meer ervaren bloggers, meteen verbeterpunten zag, merkte ik dat bij haar niet zo op.

Na een maand kwam toch nog even zeggen dat ze heel benieuwd was naar de cursus en dat ze deze toch wou aanschaffen… Wat een opluchting was het om te horen dat ze wel nog heel wat uit de cursus had gehaald! Pfieuw! En daar kreeg mijn zelfvertrouwen in de cursus een enorme boost! Iets waar ik nog elke dag heel dankbaar voor ben.


Ik heb vooral bijgeleerd over SEO & Google Analytics. Je cursus is goed opgebouwd, de video’s zijn telkens heel duidelijk. Je spreekt ook op een aangenaam tempo zodat je goed kunt volgen. Ik ben intussen heel benieuwd naar je vervolgcursus!

Evi

Hey Stephanie! Ik vind je cursus top! Hij is super praktisch! Ik heb hier indertijd weken aan opzoekingswerk gedaan en zoveel fouten gemaakt. Ik ben eens gaan kijken naar mijn eerste blogposts en ayayay, had ik dit maar eerder gedaan! Dit is echt een mega kick-off voor je blog! Niet twijfelen!

Ellen

Dankzij mijn cursus ‘Beter bloggen met WordPress’:

 • heeft het WordPress Dashboard geen geheimen meer voor jou!
 • ben je niet langer gefrustreerd wanneer je aanpassingen wil doen aan je blog / website, want je vindt makkelijk terug wat je nodig hebt.
 • weet je precies wat zoekwoorden zijn, hoe je ze kunt vinden en hoe je ze in je tekst toepast.
 • is het duidelijk dat SEO helemaal niet zo moeilijk is als je eerst dacht.
 • heb je weer zin om te bloggen en zit je nooit meer zonder inspiratie.
 • weet je precies hoe je je teksten leesbaar en leuk houdt.
 • heb je een privacyverklaring, cookie melding en ben je helemaal in orde voor AVG.
 • kun je werken met Google Analytics.

Cursus ‘Beter bloggen met WordPress’

De cursus die je helpt om echt een groeispurt te maken met jouw blog, die je helpt om te stijgen in zoekmachines als Google en waardoor je eindelijk het bezoekersaantal en de samenwerkingen zal krijgen die jij verdient!

 • 6 hoofdstukken die je helpen om te knallen met je blog
 • Bonus hoofdstuk: Werken met Canva
 • Stappenplan om je oudere blogs te optimaliseren
 • Ruimte om al je vragen te stellen onder elke les

Praktisch:

Na betaling ontvang je een mailtje met de factuur en inloggegevens. Zo kun je meteen de volledige cursus volgen.

De cursus bestaat uit korte en duidelijke video’s waarin ik je stap per stap doorheen het hele proces begeleid.

Je krijgt onbeperkte toegang tot de cursus!

Wat mag dat kosten?

Voor de volledige cursus komt de prijs op slechts:

€149!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op, ik help je graag verder. Wil je graag een blog starten maar ben je helemaal nog niet begonnen hiermee? Dan is de cursus ‘Starten met bloggen‘ meer geschikt voor jou.

xxx Stephanie