fbpx

Starten met bloggen

DE cursus voor wie een eigen blog wil starten en z’n eigen plekje op het internet wil veroveren!

Wil jij aan de slag met je eigen blog? Wil jij het meteen op de juiste manier aanpakken en knallen! Geen zin om de eerste maanden / jaren op zoek te gaan naar hoe alles juist werkt? (Been there, done that) Dan ben ik de geknipte persoon om je hier mee te helpen!

Ik ben Stephanie, blogger sinds 2016 en ik help je graag om je eigen blog te starten.

In deze cursus neem ik je mee doorheen 6 modules waarbij ik je help om DE perfecte blognaam te kiezen, de eerste stapjes tijdens de eerste keer inloggen… Tot het volledig leren werken met het WordPress dashboard, wat SEO is, hoe je het toepast en meer… Enneuh, geen schrik hebben, bloggen is echt niet moeilijk. Integendeel! Met mijn video’s help ik je stapje voor stapje doorheen heel het proces!

Herken je dit?

 • Je wil al langer een blog starten, je hebt zoveel te delen met de wereld!
 • Je wil anderen inspireren, motiveren, informeren, helpen…
 • Je wil het professioneel aanpakken zodat je zoveel mogelijk mensen kunt bereiken.
 • Je wil er zoveel plezier uithalen en meteen knallen! Je wil hier in de toekomst ook iets bijverdienen met je blog of je eigen producten diensten kunnen promoten hiermee.

Maar…

 • je hebt geen idee waar je moet beginnen…
 • je hebt geen zin om maanden / jaren te struggelen en hierdoor enorm veel tijd gaan verspillen!
 • je wil vol zelfvertrouwen kunnen starten, meteen alles of niets?

Ik snap je! We hebben allemaal maar zoveel uren per dag, geen tijd om zoveel onnodige tijd te gaan verspillen en alles zelf gaan uitzoeken. Ik deed er zelf 4 jaar over om te geraken met mijn blog waar ik nu sta. En dat als thuisblijfmama met 3 kinderen die naar school gingen. (en ik hier dus veel tijd voor had)

Dat is wat ik jou wil besparen. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn, met de vele kennis die ik de voorbije jaren verzamelde kan ik jou helpen om meteen een kick-off start te maken met jouw blog! Starten met bloggen was nooit eenvoudiger!

Na deze cursus ‘Starten met bloggen’:

 • heeft het WordPress dashboard geen geheimen meer voor jou!
 • weet je hoe je SEO toepast in je teksten zodat je gevonden kunt worden in zoekmachines als Google.
 • ken je alle tips & tricks om een aantrekkelijke tekst neer te schrijven.
 • weet je hoe je altijd nieuwe inspiratie kunt opdoen.

Praktisch:

De cursus ‘Starten met bloggen’ kun je op je eentje volgen: je krijgt meteen toegang tot alle modules en alle lessen! Je volgt alles op je eigen tempo. Je hoeft zelfs nog geen naam voor je blog gekozen te hebben, je krijgt tips in video vorm en ik help je om je domeinnaam te kiezen.

In de prijs zit inbegrepen: 1 jaar hosting + 1 jaar domeinnaam. Nadien heb je de mogelijkheid om de hosting voor €80 per jaar verder te houden, alles inbegrepen! (BTW, 1 jaar hosting + je domeinnaam)

De modules van de cursus: Starten met bloggen

Elk hoofdstuk bestaat uit verschillende lessen.

In hoofdstuk “0” heet ik je welkom op de cursus. Ik geef je de tips die je nodig hebt om de juiste naam voor je blog te kiezen, zo heb je nadien zeker geen spijt van je keuze.

In hoofdstuk 1 neem ik je mee voor een kijkje achter de schermen. Het dashboard van WordPress zal geen geheimen meer voor je hebben. We zetten je instellingen goed, zorgen ervoor dat je in orde bent met de privacy wetgeving en ik leer je hoe welke pagina’s je nodig hebt en hoe je deze maakt.

Hoofdstuk 2 gaat over het uiterlijk van je blog. Hoe kies je je template, hoe pas je je thema aan aan je eigen wensen… Je leert hoe je categorieën aanmaakt en de verschillende menu’s.

In hoofdstuk 3 gaan we over het moeilijkste stuk: SEO. Ik leer je hoe je op een eenvoudige manier zoekmachine optimalisatie toepast op je blog. Zo leer je hoe je hoog kunt ranken in Google zonder dat het ingewikkeld wordt.

Hoofdstuk 4 gaat volledig over Google Analytics. Hoe maak je je account aan, hoe koppel je het aan je blog en hoe lees je alle gegevens? Iets wat leuk is om meteen mee te nemen en zo je blog te zien groeien.

Een overvloed aan tips krijg je in hoofdstuk 5. Hier geef ik je tips zodat je nooit zonder inspiratie zit. Wat is cornerstone content en welke blogs moet je indexeren? + meer…

Hoofdstuk 6 is een bonus video. Hier leer ik je werken met Canva. Dit is een leuke en handige tool om je blog een professionele look te geven.

Reeds 18 mensen gingen je voor!

Wie ben ik?

Ik ben Stephanie, blogger sinds 2016. Ik startte mijn blog toen ik thuisblijfmama was en alle 3 de kinderen op school zaten. Ik ben jaren op zoek geweest naar hoe een blog juist werkt, hoe ik meer mensen naar mijn blog kon krijgen en hoe ik het op de juiste manier moest aanpakken.

Ik weet wat het is om veel blogs te schrijven, maar niet gevonden te worden. Ik leerde telkens nieuwigheden bij en moest hierdoor telkens al de teksten / afbeeldingen enz… gaan aanpassen. Bloed, zweet en net geen tranen heeft het me gekost. Maar met 5 jaar ervaring weet ik dat ik jou kan helpen.

Al het opzoekingswerk, al mijn kennis, wil ik nu doorgeven! Ik wil dat je meteen een geweldige blog kunt neerzetten. Zonder dat je het allemaal zelf moet gaan uitzoeken. Het zal je zoveel tijd en frustraties besparen, dat beloof ik je!

Wat mag dat kosten?

Voor de volledige cursus, 1 jaar hosting en de registratie van je domeinnaam voor 1 jaar kost dit amper*

€179

*Nadien betaal je slechts ±€80 per jaar voor hosting incl. je domeinnaam, dit wordt duidelijk vooraf gecommuniceerd.
Het geld gaat niet zomaar van je rekening, je hebt elk jaar de keuze om de hosting stop te zetten.