fbpx

Ben je op zoek naar een mooie en functionele website zonder veel geld uit te geven? In dat geval is een gratis WordPress-thema de perfecte oplossing. WordPress is een krachtig en flexibel content management systeem waarmee u eenvoudig allerlei soorten websites kunt maken en beheren. Van eenvoudige blogs tot complexe e-commerce winkels. En met duizenden gratis WordPress-thema’s kunt u een ontwerp vinden dat bij jouw merk en uw budget past.

Maar met zoveel gratis WordPress-thema’s om uit te kiezen, kan het lastig zijn om de juiste te vinden voor uw site. Om je op weg te helpen, vindt je hieronder de top 5 beste gratis WordPress-thema’s die momenteel beschikbaar zijn. Deze thema’s bieden een professionele designs. Alsook aanpasbare functies en ondersteuning voor populaire plugins zoals WooCommerce en Gravity Forms.

Top 5 gratis WordPress-Thema’s

Astra

Astra

Astra is een lichtgewicht en veelzijdig thema dat perfect is voor het maken van professioneel uitziende websites. Het biedt een breed scala aan aanpasbare opties en is volledig responsief, zodat uw site er op alle apparaten goed uitziet.

Zoals je misschien doorhebt, is dit het thema die we gebruiken voor deze website.

OceanWP

OceanWP

OceanWP is een populair thema dat is ontworpen om te worden gebruikt met de populaire Elementor-pagina-bouwer-plugin. Dit maakt het gemakkelijk om aangepaste paginalay-outs en designelementen te maken.

Hestia

Hestia is een modern en stijlvol thema dat perfect is voor kleine bedrijven en startups. Het biedt een schoon en professioneel ontwerp, evenals een reeks aanpasbare opties.

Zakra

Zakra

Zakra is een veelzijdig thema dat geschikt is voor een breed scala aan websites, waaronder blogs, zakelijke sites en online winkels. Het biedt een schoon en modern ontwerp, evenals meerdere voorgedesignede demos om uit te kiezen.

Neve

Neve

Neve is een snel en licht thema dat is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en aan te passen. Het biedt een schoon en professioneel ontwerp, evenals een reeks aanpasbare opties en integraties met populaire plugins zoals WooCommerce en Gravity Forms.

Zijn deze gratis WordPress thema’s responsive en compatibel met WooCommerce?

Alle genoemde thema’s zijn ‘responsive’, wat betekent dat ze zich automatisch aanpassen aan het scherm van de gebruiker, of dat nu een desktopcomputer, tablet of smartphone is. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de website goed werkt en er goed uitziet op alle soorten apparaten.

  • Astra is een licht en snel thema dat gemakkelijk aan te passen is en is ontworpen om te werken met vele verschillende soorten websites, waaronder WooCommerce-winkels. Het heeft ook verschillende opties voor het aanpassen van het uiterlijk en het gedrag van de winkelpagina’s.
  • OceanWP is een ander populaire keuze voor WooCommerce-winkels. Het is ook snel en licht, en heeft veel aanpasbare opties en integraties met andere populaire WordPress-plug-ins.
  • Hestia is een modern en professioneel thema met een aantrekkelijk design. Het is ook responsive en heeft specifieke ondersteuning voor WooCommerce, waaronder aanpasbare winkelpagina’s en opties voor het integreren van producten en afrekenformulieren.
  • Neve is een ander snel en licht thema met een aantrekkelijk design en goede ondersteuning voor WooCommerce. Het heeft ook verschillende opties voor het aanpassen van het uiterlijk en het gedrag van de winkelpagina’s.
  • Zakra is een andere optie voor WooCommerce-winkels. Het is een licht en snel thema met veel aanpasbare opties en integraties met andere populaire WordPress-plug-ins.

Ook een premium-versie

Alle vijf genoemde WordPress thema’s hebben dus een gratis versie die beschikbaar zijn in de WordPress thema bibliotheek zelf. Ze hebben echter ook allemaal een betalende premium-versie die dan extra functies en opties aanbieden.

  • Astra heeft een aantal premium-pakketten met verschillende opties voor aanpasbaarheid en integratie met andere populaire WordPress-plug-ins.
  • OceanWP heeft ook een aantal premium-pakketten met extra functies en opties, waaronder meer aanpasbare ontwerpopties en integraties met andere plug-ins.
  • Hestia heeft een premium-versie met extra ontwerpopties en integraties met andere plug-ins.
  • Neve heeft ook een premium-versie met extra ontwerpopties en integraties met andere plug-ins.
  • Zakra heeft een premium-versie met extra ontwerpopties en integraties met andere plug-ins.

Conclusie

In het algemeen zijn er veel geweldige gratis WordPress-thema’s beschikbaar, en het juiste thema voor jouw site zal afhangen van je specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een professioneel en en stijlvol ontwerp. Of een veelzijdig en aanpasbaar thema, er is een gratis WordPress-thema dat perfect is voor jouw project of niche.